Business Internaţional

Severstal profita de cresterea pretului otelului

03.07.2007, 19:12 18

Severstal, unul dintre cei mai mari producatori de otel din Rusia, a inregistrat o crestere spectaculoasa a profitului in primul trimestru, scrie Bloomberg. Profitul net al companiei a crescut cu 83%, ajungand la peste 291 mil. euro, comparativ cu 159 mil. euro in aceeasi perioada a anului trecut.
"Imi face placere sa anunt ca Severstal a inregistrat cresteri la inceputul anului financiar. Continuam seria de schimbari inceputa anul trecut pentru a asigura o platforma stabila de dezvoltare in viitor", a declarat Alexei Mordashov, directorul Severstal.
Cresterea se datoreaza majorarii pretului otelului, atat pe piata interna, cat si pe cea internationala, alimentata de constructia de imobile si autoturisme. Vanzarile companiei au inregistrat o crestere de 35%, ajungand la valoarea de 2,7 miliadre de euro.
Compania a transferat cu succes cresterea pretului la materiile prime consumatorilor si a beneficiat de dezvoltarea unei magistrale de transport de gaz si petrol in Europa. In luna iunie, compania a fost aleasa de catre Novatek pentru a furniza 70 de kilometri de teava de diametru mare, necesara finalizarii constructiei magistralei.
"Faptul ca am castigat licitatia demonstreaza calitatea produselor noastre", declara Oleg Urnev, directorul fabricii de tevi Izhorsky.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO