Business Internaţional

Sfarsitul pistei pentru motocicletele Indian

25.09.2003, 00:00 15



Legendara companie Indian Motorcycle a anuntat ca a stopat productia si a concediat toti cei 380 de muncitori, avand nevoie de ajutorul investitorilor pentru a ramane pe linia de plutire.



Indian, care a realizat prima motocicleta americana, cu 102 ani in urma, este cunoscuta pentru modelele sale cu cilindri mari, cu emblema distinctiva Indian. Desi se spune ca era aproape profitabila, compania a fost afectata de concurenta lui Harley-Davidson, care si-a aniversat 100 de ani de existenta luna trecuta, si a importurilor japoneze.



Intr-un comunicat de presa dat publicitatii la inceputul acestei saptamani se spune ca motivul oficial pentru incetarea productiei este dorinta de a proteja disponibilitatile cash si activele firmei. Presedintele Indian, Frank J. O'Connell, a spus ca "aceste masuri au fost luate pentru a a oferi consiliului de administratie suficient timp pentru a explora alte optiuni care ar permite companiei sa-si continue activitatea".



O'Connell a mai spus ca un grup restrans de manageri vor continua sa analizeze alternativele, pana ce se va ajunge la o decizie legata de viitorul Indian. "Am inregistrat progrese remarcabile in ultimii ani referitor la relansarea brandului Indian", adauga O'Connell, "si speram ca se va gasi o solutie pentru a mentine viabilitatea companiei".



Indian acea cartierul general in Massachusetts, pana la primul faliment, din 1953. Marca a fost relansata in 1998, pe baza modelelor de mari dimensiuni: Chief (1.638 cc), Scout (1.442 cc) si Spirit, modele care costa intre 17.000 si 25.000 dolari. Compania spera sa vanda 3.500 de motociclete anul acesta, comparativ cu cele 1.000 vandute in 1999. Indian a cheltuit milioane de dolari pentru dezvoltarea noului model de lux Chief, care a fost introdus pe piata anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO