Business Internaţional

Sheila Abdus-Salaam, prima judecătoare musulmană din SUA, a fost găsită moartă în râul Hudson

Sheila Abdus-Salaam, prima judecătoare musulmană din...

Autor: Departamentul Externe

13.04.2017, 18:30 268

Poliţia din New York a anunţat că trupul femeii a fost găsit în apă, în urma unei alerte primite prin intermediul serviciului de urgenţă, iar medicii au pronunţat imediat decesul.

Familia Sheilei Abdus-Salaam a identificat-o, iar o examinare post-mortem va determina cauza decesului. Femeia era complet îmbrăcată şi nu prezenta semnele unui traumatism, au mai precizat poliţiştii.

Soţul judecătoarei a declarat-o dispărută în cursul zilei de marţi, potrivit poliţiei.

Sheila Abdus-Salaam, în vârstă de 65 de ani, a fost numită la Curtea de Apel din New York de către guvernatorul Andrew Cuomo în 2013. Anterior, ea a lucrat ca adjunct al procurorului general în statul New York.

Potrivit Enciclopediei Princeton pentru Istoria Politicii Americane, Sheila Abdus-Salaam a fost prima femeie afro-americană şi musulmană care a profesat ca judecător în SUA.

"Sheila Abdus-Salaam a fost un jurist deschizător de drumuri, iar viaţa acesteia în serviciul public a vizat un New York mai corect pentru toţi", se arată într-un comunicat al lui Andrew Como.

Procurorul general al New York-ului, Eric Schneiderman, a numit moartea judecătoarei drept "o pierdere enormă pentru New York, pentru justiţie şi pentru toţi cei care au ştiut-o, au respectat-o şi au iubit-o". Schneiderman a descris-o ca un "jurist grijuliu, atent la detalii şi corect".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO