Business Internaţional

Situaţie de alertă: Cel puţin 13 răniţi în urma unor confruntări între imigranţi produse în oraşul francez Calais

Situaţie de alertă: Cel puţin 13 răniţi în urma...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

01.02.2018, 21:41 2326

Cel puţin 13 persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, în urma unor confruntări produse joi după-amiază în terminalul portuar Calais, situat în nordul Franţei, între imigranţi extracomunitari, informează cotidianul Le Figaro.

Potrivit Parchetului judiciar din zona Boulogne-sur-Mer, în confruntări au fost implicaţi aproximativ 100 de imigranţi afgani şi africani care au folosit bare metalice şi arme de foc.

Patru imigranţi au fost răniţi prin împuşcare, prezentând risc vital, au declarat surse locale.

Ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, se va deplasa la locul incidentelor.

Mii de imigranţi extracomunitari aşteaptă în apropierea terminalului portuar Calais oportunităţi pentru a ajunge clandestin în Marea Britanie.

Violenţele au avut loc în zona Centrului medical din Calais şi în localitatea Marck, situată în apropiere. "Circa 100 de imigranţi africani înarmaţi cu bâte şi bare metalice au atacat un grup de 20 de afgani. Forţele de ordine au intervenit pentru protejarea afganilor de imigranţi din Eritreea", precizează Prefectura din Calais.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO