Business Internaţional

Soldaţii chinezi nu mai încap în tancurile armatei proiectate acum trei decenii

Soldaţii chinezi nu mai încap în tancurile armatei...

Autor: Octavian Calei

23.02.2014, 16:16 648

Un studiu al armatei publicat marţi a arătat că soldaţii chinezi au devenit în medie cu 2 centimetri mai înalţi şi cu 5 centrimetri mai mari în talie faţă de cei de acum 20 de ani. Militarilor chinezi le este mai greu să se strecoare într-un tanc proiectat pentru un personal mai mic, de acum 30 de ani, arată raportul de stat citat de AFP.

Studiul început în 2009 şi care include 20.000 de soldaţi din armata chineză sugerează nevoia de investiţii în echipament militar.

„Echipamentul trebuie să fie potrivit pentru soldaţi pe câmpul de luptă, precum hainele”, a spus Ding Songtao, managerul de proiect al studiului.

Ratele de obezitate aproape s-au dublat în China din 1980, potrivit unui raport recent al Overseas Development Institute, o companie cu sediul în Londra, care atribuie această situaţie dietelor schimbate odată cu mărirea veniturilor dar şi stilurilor de viaţă sedentară în creştere în rândurile chinezilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO