Business Internaţional

Statele Unite, devansate de China în topul consumatorilor de energie

19.07.2010, 20:45 17

China a devenit cel mai mare consumator de energie din lume, îndetrimentul Statelor Unite, care au deţinut această poziţie maimult de un secol, potrivit datelor Agenţiei Internaţionale pentruEnergie (AIE), citată de Wall Street Journal, informează Mediafax.

China a consumat 2.252 de milioane de tone de echivalent petrolanul trecut, cu 4% mai mult decât SUA, care au folosit 2.170milioane de tone echivalent petrol, potrivit AIE. Unitatea demăsură echivalent petrol include toate tipurile de energieconsumate, respectiv petrol, cărbune, energie nucleară, gazenaturale şi energie regenerabilă.

Datele reflectă modul în care recesiunea economică globală alovit SUA mai dur decât China, dar şi creşterile puternice aleconsumului înregistrate de industria chineză. În urmă cu zece ani,China consuma jumătate din cantitatea de energie necesară SUA.Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO