Business Internaţional

Ştiri din business international Europa

Autor: Ioana Nita, Bogdan Cojocaru

08.03.2013, 00:00 88

Numărul cetăţenilor străini care au aplicat pentru un loc de muncă în sectorul polonez al serviciilor este în prezent cu 30% mai mare faţă de 2010, potrivit datelor companiei de recrutare Hays, semn că piaţa din Polonia este tot mai atractivă pentru forţa de muncă din străinătate, scrie Warsaw Business Journal. Monika Slawinska-Slawecka, reprezentanta subsidiarei Philip Morris International din Cracovia, a spus că în a doua jumătate a anului trecut a primit mai multe cereri din partea străinilor decât înainte. Majoritatea candidaţilor străini sunt din Serbia, Portugalia şi Grecia, dar există şi persoane din SUA şi Indonezia. Trendul se reflectă probabil în statisticile privind migraţia populaţiilor. În 2011, numărul cetăţenilor din state membre ale UE care trăiau în Polonia a fost de 15.500, comparativ cu 14.800 în 2010, iar numărul cetăţenilor străini din afara UE a fost de 31.700, cu o mie mai mult decât în anul anterior.

Guvernul Ungariei nu este dispus să plătească mai mult de 200 de milioane de euro pe unitatea locală a grupului britanic de telefonie mobilă Vodafone în încercarea de a obţine o cotă din piaţa de telecom, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de săptămânalul HVG. În prezent, Vodafone deţine o cotă de 22,57% din piaţa de telefonie mobilă ungară. Liderii sunt T-Mobile cu 45,69% din piaţă şi Telenor cu 31,47% din piaţă. Vodafone susţine că ideea preluării de către stat a subsidiarei ungare este pură speculaţie. Vittorio Colao, CEO al grupului, s-a întâlnit anul acesta cu premierul Viktor Orban, dar publicului nu i-a fost dezvăluită nicio informaţie cu privire la ce s-a discutat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO