Business Internaţional

Ştiri pe scurt business international

Autor: Marius Fratila, Ioana Nita

14.03.2013, 00:00 80

Parlamentul European a respins ieri, printr-o rezoluţie votată în plen, varianta de buget al UE pentru perioada 2014-2020 rezultată în urma negocierilor liderilor statelor membre la Consiliul European din februarie. Potrivit unui comunicat al Parlamentului, eurodeputaţii au stabilit prin aceeaşi rezoluţie şi un mandat pentru negocierile cu celelalte instituţii europene privind bugetul multianual, care în cele din urmă trebuie validat prin votul forului legislativ european. Rezoluţia adoptată ieri a fost pregătită de liderii grupurilor PPE (populari), Socialişti şi Democraţi, ALDE (liberali) şi Verzi (ecologişti), fiind adoptată cu votul favorabil a 506 eurodeputaţi, 151 voturi fiind împotrivă şi 23 de abţineri.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a solicitat angajatorilor să sprijine mai mult revenirea femeilor pe piaţa muncii după ce acestea au devenit mame într-o ţară care are nevoie de mai multă forţă de lucru comparativ cu restul statelor din Europa, unde rata şomajului este la cote maxime şi pune presiune pe politicieni, scrie agenţia Thomson Reuters. „Interesele familiilor ar trebui să fie principala preocupare a politicienilor”, a declarat Merkel. Ea nu a anunţat noi măsuri pentru creşterea ratei de angajare a femeilor sau pentru încurajarea acestora să lucreze cu normă întreagă, însă a cerut angajatorilor să fie „deschişi la dorinţele salariaţilor atât de sex feminin, cât şi de sex masculin”. Cancelarul german, probabil una dintre cele mai puternice femei-politician din lume, este adesea acuzată că nu ia suficiente măsuri pentru a ajuta femeile. Ea se confruntă cu presiuni economice şi politice pentru a face mai uşoară viaţa femeilor care sunt mame şi care muncesc într-o ţară în care înainte alegerea femeii de a lucra în loc de a sta acasă şi a îngriji copilul era ceva condamnabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO