Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Realul brazilian a ajuns la maximul ultimilor12 ani faţă de dolar, readucând în discuţie "războaiele valutare"care ar putea afecta economia ţării, scrie Financial Times.Creşterea economică rapidă şi rata reală a dobânzii de 6% atraginfluxuri puternice de capital străin, care ar putea afectaechilibrul economiei.

Finanţele Vaticanului au revenit pe profit,Sfântul Scaun înregistrând în 2010 venituri de 245,2 mil. euro şicheltuieli de 235,3 mil. euro, scrie BBC News. Acesta este primulan profitabil după trei ani consecutivi de pierderi.

Banca elveţiană UBS a anunţat că îl va numi peAxel Weber, fostul şef al băncii centrale a Germaniei, pe poziţiade preşedinte, scrie BBC News. El va prelua funcţia în 2013.Această numire este o lovitură pentru Deutsche Bank pentru că Weberera văzut drept favorit pentru preluarea postului de CEO.

Nestlé, cel mai mare producător de bunurialimentare din lume, se află în discuţii privind preluarea Hsu FuChi, o companie chineză care produce dulciuri şi snackuri cu ovaloare de piaţă de crica 2,6 mld. dolari, scrie Bloomberg. Hsu FuChi deţine 45 de fabrici şi are un portofoliu de mai mult de 700 deproduse.

Rusia a ridicat interdicţia pentru exporturilede cereale introdusă în vara anului trecut din cauza celei maigrave secete din ultimii 100 de ani, însă o revenire pe piaţamondială nu va fi uşoară, afirmă experţii, citaţi de RIANovosti.

Secretarul general al Trezoreriei Statelor UniteTimothy Geithner (foto) ar puteademisiona în acest an, dar nu va lua nicio decizie înainte derezolvarea negocierilor din Congres privind plafonul datoriei destat, au declarat surse apropiate oficialului citate de agenţia depresă Thomson.

Vânzările de automobile din SUA au avut îniunie cea mai slabă creştere din ultimele 12 luni, din cauzaofertei reduse de maşini de clasă mică, a scăderii stocurilorToyota, dar şi a reticenţei cumpărătorilor. Livrările au avansatluna trecută cu doar 7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO