Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Andreea Mindrila

19.12.2011, 00:01 36

Economia Irlandei a scăzut cu o rată anuală de 1,9% în trimestrul trei, comparativ cu o creştere de 1,4% înregistrată în trimestrul anterior, potrivit datelor publicate de Institutul naţional de statistică irlandez. Aceste date indică faptul că economia este în continuare afectată de politicile de austeritate, care au redus încrederea şi puterea de cumpărare a populaţiei, scrie BBC News.

Producătorii auto Peugeot, Fiat şi General Motors au înregistrat în noiembrie cel mai mare declin al vânzărilor de maşini în Europa din ultimele cinci luni, pe fondul contracţiei economice din regiune. În noiembrie numărul de înregistrări de maşini noi a scăzut cu 3%, la 1,07 milioane de vehicule, de la 1,10 milioane în noiembrie 2010, cea mai mare scădere de după luna iunie, scrie Bloomberg.

Recoltele de cafea record din Vietnam şi Brazilia şi recolta din Indonezia, care este probabil cea mai mare din ultimii 16 ani, majorează stocurile de cafea Robusta folosită în băuturile instant şi espresso. Producţia ar putea creşte pentru al patrulea an consecutiv, atingând nivelul de 55,98 de milioane de saci în 2011-2012, estimează Rabobank Internaţional, scrie Bloomberg. Preţurile au scăzut cu 9,9% în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO