Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Vlad Popescu - Mediafax, Bogdan Cojocaru

22.03.2012, 00:01 40

Filippos Sachinidis a fost desemnat noul ministru de finanţe al Greciei după demisia de luni a lui Evangelos Venizelos, a anunţat ieri Cabinetul premierului Lucas Papademos, potrivit Thomson Reuters. Sachinidis a fost până acum adjunctul lui Venizelos. "În urma unei decizii a primului-ministru Lucas Papademos, Filippos Sachinidis este numit ministru de finanţe", se arată într-un comunicat al Cabinetului lui Papademos.

Preşedintele Rezervei Federale americane Ben Bernanke a respins categoric ideea revenirii la etalonul aur, considerând că aceasta nu ar rezolva nicio problemă, nu ar fi practică pentru că nu există suficient aur în lume şi nu ar mai permite ajustarea politicii monetare la ciclurile boom-bust (expansiune-contracţie) din economie, scrie Thomson Reuters. Bernanke a început marţi un turneu de patru conferinţe deschise publicului la Universitatea George Washington, o nouă încercare a Fed de a modifica percepţia negativă a populaţiei asupra instituţiei, generată în principal de modul în care a gestionat criza financiară.

Constructorul auto german Volkswagen lucrează la o serie de maşini de dimensiuni mici şi cu preţ redus, care vor costa pe pieţele emergente începând cu 5.000 de euro, a declarat un reprezentant al grupului pentru revista germană Auto Motor und Sport, scrie MarketWatch. VW are experienţă în domeniul automobilelor de dimensiuni reduse şi va oferi produse adaptate diferitelor pieţe. "În India, producem Vento şi o versiune locală a Polo care costă doar 7.000 de euro", a menţionat sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO