Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Anca Dumitrescu

04.05.2012, 00:01 66

Constructorul auto american General Motors a raportat pentru primul trimestru un profit net de 1 miliard dolari, peste aşteptările analiştilor, dar în scădere de la 3,15 miliarde dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, când a avut un câştig excepţional de 1,5 miliarde dolari din vânzarea unor participaţii la Delphi şi Ally. Veniturile producătorului auto american au urcat cu 4,4%, de la 36,2 miliarde de dolari la 37,8 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al grupului.

Banca Centrală Europeană a menţinut ieri dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 1%, iar preşedintele instituţiei, Mario Draghi, a cerut guvernelor din zona euro să vină cu o strategie de relansare a creşterii economice, în paralel cu consolidarea fiscală, scrie Thomson Reuters. Draghi a lăudat însă eforturile Spaniei şi Italiei, afirmând că ambele ţări au făcut progrese semnificative. Populaţia şi investitorii din Europa sunt tot mai dezamăgiţi de politica de austeritate promovată de Germania, concretizată cu încheierea unui pact fiscal (aşa-numitul compact fiscal), în condiţiile în care zona euro reintră în recesiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO