Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

11.04.2011, 23:30 13

Polonia intenţionează să fuzioneze Weglokoks,cel mai mare exportator de cărbune al ţării, cu doi alţiproducători de cărbune, Katowicki Holding Weglowy şi KompaniaWeglowa, potrivit Bloomberg. Fuziunea ar crea o companie cu ovaloare estimată la aproximativ 10 miliarde de zloţi (3,7 miliarde$).

Compania Industrial Milk din Ucrainaintenţionează să vândă pe Bursa din Varşovia acţiuni în valoare depână la 260 mil. zloţi (95 mil. dolari) în cadrul unei ofertepublice iniţiale pentru a-şi finanţa extinderea, scrie Bloomberg.Industrial Milk a stabilit preţul maxim la 21 de zloţi peacţiune.

Divizia de transport de marfă a companiei detransport feroviar a Bulgariei BDZ ar putea fi scoasă laprivatizare în 2012 în cadrul unei tranzacţii asistate de ComisiaEuropeană, scrie The Sofia Echo. Comisia s-a angajat să susţinăfinanciar privatizarea diviziei oferind fonduri pentru unconsultant.

Lanţul german de farmacii Müller ar puteaîncepe construcţia unei baze logistice în Ungaria în septembriepentru a-şi acoperi unităţile din regiune, a anunţat Bela Halmi,primarul Letenye, unde va fi localizată baza, citat de BudapestBusiness Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO