Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

05.08.2011, 00:01 54

Ferrexpo, producătorul ucrainean de minereul defier, s-ar putea extinde în afara pieţei locale într-o perioadă încare preţurile în creştere la minereul de fier îi impulsioneazărezultatele, scrie Financial Times.

Gigantul ceh din domeniul utilităţilor CEZ asemnat un contract cu investitorul ceh EPH pentru achiziţiafurnizorului de căldură Energotrans, potrivit Warsaw BusinessJournal. Conform unor surse neoficiale, CEZ va plăti aproximativ2,42 mld. zloţi (600 mil. euro) pentru pachetul de acţiuni.

În Bulgaria, economia gri a generat o producţieechivalentă cu 20% din PIB-ul ţării în perioada 2000-2009, potrivitunui studiu realizat de ministerul bulgar de finanţe, relateazăSofia News Agency.

Bulgarii, urmaţi de germani, reprezintă cel mainumeros grup de străini aflaţi în căutarea unui loc de muncă înTurcia, scrie Sofia News Agency. Aproximativ 200.000 de europeni şiamericani au sosit în Turcia în speranţa de a găsi un loc de muncămai bun. Nou-veniţii vizează domenii ca vânzările, comerţulexterior, marketing, contabilitate şi business administration.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO