Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila, Alexandru Matei

19.12.2011, 00:01 45

Premierul ungar Viktor Orban i-a avertizat pe cei care iau credite în valută să se gândească de două ori "înainte de a contracta din nou împrumuturi atât de riscante", pentru că guvernul ar putea să nu fie pregătit să le acorde ajutor financiar în viitor, scrie site-ul realdeal.hu.

Investiţiile străine directe din Bulgaria au scăzut cu 40% în perioada ianuarie-octombrie comparativ cu acelaşi interval din 2010, scrie Sofia Echo. Companiile străine din Bulgaria au investit în primele zece luni ale anului 668 mil. euro, conform statisticilor băncii centrale.

Cei mai bogaţi 30 de oameni din Ucraina au averi cumulate ce depăşesc jumătate din valoarea PIB-ului, conform Kyiv Post. Cel mai bogat om din Ucraina rămâne magnatul Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Şahtior Doneţk antrenată de românul Mircea Lucescu.

Anul acesta Directoratul General pentru Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din Polonia a cheltuit suma record de 5,9 mld. euro pentru construcţia de drumuri, scrie Warsaw Business Journal. Anul viitor bugetul agenţiei ar putea depăşi 6,4 mld. euro. Directoratul este instituţia cu cel mai ridicat grad de absorbţie a fondurilor europene dintre toate agenţiile responsabile de infrastructură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO