Business Internaţional

SUA nu mai finanţează fondurile de pensii

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

17.05.2011, 23:32 663

Trezoreria americană a fostnevoită să suspende plăţile către cele mai mari două fonduri depensii de stat după ce datoriile guvernului Statelor Unite au atinspragul limită de 14.300 de miliarde de dolari, scrie BBC News.

Suspendarea investiţiilorîntr-unul din aceste fonduri va reduce cheltuielile guvernului cuaproape 150 miliarde de dolari şi îi va permite să se împrumute încontinuare, potrivit The Telegraph. Acest lucru nu înseamnă însă căpensionarii americani nu îşi vor mai primi pensiile.

Această decizie va prelungi pânăpe 2 august perioada pe care guvernul american o mai are ladispoziţie pentru a evita intrarea în incapacitate de plată. Încadrul Congresului se poartă în prezent negocieri pentru majorarealimitei datoriei, în lipsa unui acord Statele Unite riscând săintre în default.

Plăţile suspendate din cadrulfondurilor de pensii vor fi retransferate dacă Congresul va decidemajorarea pragului limită al datoriei.

Congresul american a introduslimita privitoare la nivelul total al datoriei naţionale în 1917.Pragul este renegociat periodic, însă a devenit un fel de mizăpolitică, atât democraţii, cât şi republicanii încercând să obţinăconcesii în schimbul majorării acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO