Business Internaţional

Suedezii de la Volvo incep sa produca in China

21.03.2006, 00:00 10

Compania Volvo, cu sediul in Suedia, divizie a gigantului american Ford, va produce modelul S30 in cadrul unei fabrici situate in orasul Chongqing, din sud-vestul Chinei, anunta BBC News.

Volvo a declarat ca intentioneaza sa produca 10.000 de automobile pe an. Automobilele vor fi produse in cadrul unei fabrici detinute de compania mixta pe care Ford o detine in China, Changan Ford. Volvo si-a anuntat deja colaborarea cu furnizorii chinezi.

"Colaborand cu Changan Ford de peste un an, ne-am asigurat ca fabrica lor, ce colaboreaza cu propriii nostri specialisti, ne va satisface cerintele in ceea ce priveste calitatea automobilelor Volvo", a declarat directorul executiv al Volvo, Fredrik Arp.

In prezent, Volvo se afla in urma rivalelor sale din China, comercializand numai 3.000 de automobile in 2004 in aceasta tara. Companiile occidentale producatoare de automobile se concentreaza din ce in ce mai mult asupra pietei chineze datorita dezvoltarii rapide a unei clase de mijloc cu venituri mari in aceasta tara. Volkswagen si BMW detin deja fabrici in China, iar DaimlerChrysler construieste in prezent o fabrica in Beijing, unde urmeaza sa produca automobile Mercedes-Benz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO