Business Internaţional

Sursă ucraineană: contraofensiva de primăvară a Ucrainei „nu este departe”

Sursă ucraineană: contraofensiva de primăvară a...

Autor: Petru Mazilu

11.03.2023, 18:20 75

Contraofensiva de primăvară a Ucrainei „nu este departe", a anunţat comandantul forţelor terestre ucrainene, potrivit Sky News.

Colonelul-general Oleksandr Syrskyi a declarat că menţinerea oraşului Bakhmut este necesară pentru a câştiga timp pentru Ucraina.

Armata ucraineană trebuie să îşi facă mai multe rezerve înainte de a lansa un asalt, a scris comandantul pe contul de Telegram al Forţelor Terestre ale Armatei Ucrainene.

„Adevăraţii eroi acum sunt apărătorii care ţin pe umeri frontul de est. Este necesar să câştige timp pentru a acumula rezerve şi a începe o contraofensivă, care nu este departe", a explicat comandantul Oleksandr Syrskyi.

Şeful grupului paramilitar rus, Wagner, a declarat tot sâmbătă că soldaţii săi fac „tot" ce pot pentru a împiedica o contraofensivă ucraineană.

Luptele de la Bakhmut au început în urmă cu mai multe luni. Nici o tabără nu a obţinut victorii importante, iar conflictul este de uzură cu numeroase victime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels