Business Internaţional

Toată lumea caută IT-işti: Companiile din domeniul hi-tech continuă să angajeze masiv în ciuda Brexit-ului

Toată lumea caută IT-işti: Companiile din domeniul...

Autor: Alex Ciutacu

27.02.2018, 18:49 241

Firmele din sectorul hi-tech au fost printre cele mai vocale industrii îngrijorate de impactul pe care îl va avea Brexit asupra locurilor de muncă. Dar, nesiguranţa nu opreşte companii precum ARM Holdings să angajeze masiv, potrivit Bloomberg.

„Brexit nu ne încetineşte procesul de recrutare din Marea Britanie momentan”, a transmis Simon Segars, CEO al ARM. „Durează puţin mai mult să intre oamenii pe uşă, dar nu vedem problemă foarte mare încă”.

În ultimul an, compania ARM şi-a crescut numărul de angajaţi cu 25%, a spus Segars. Acum sunt peste 5.700 de angajaţi în cadrul firmei, dintre care 80% reprezintă staff tehnic.

Liderii de business din Marea Britanie şi-au exprimat constant îngrijorările cu privire la lipsa de claritate cu care se confruntă atunci când încearcă să îşi vizualizeze business-ul după Brexit, spune Segars.

ARM a fost cea mai mare companie listată din Marea Britanie înainte ca gigantul de 32 de miliarde de dolari SoftBank Group să preia grupul în 2016. Segars a spus că preluarea de către SoftBank a dus la noi parteneriate şi proiecte cu subsidiarele gigantului.

„Lucrăm cu Sprint Corp şi SoftBank Mobile în Japonie, şi cu alte companii în care a investit Vision Fund”, a spus CEO-ul.

ARM – fondată în 1990 – a înregistrat pierderi de 200 de milioane de dolari în primele nouă luni din anul trecut, potrivit rezultatelor transmise de SoftBank. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO