Business Internaţional

Toată lumea intră în piaţa criptomonedelor: După o creştere de 2230%, VeChain a anunţat că va colabora cu BMW şi cu Oxford University

Toată lumea intră în piaţa criptomonedelor: După o...

Autor: Alex Ciutacu

03.03.2018, 14:57 814

Compania VeChain, care deţine criptomoneda VEN a anunţat oficial că va colabora cu producătorul german BMW.

Zvonurile cu privire la parteneriatul dintre VeChain şi BMW circulă de câteva luni prin piaţa criptomonedeor, însă astăzi, CEO-ul VeChain, Sunny Lu a confirmat informaţia, în cadrul evenimentului de rebranduire în urma căruia moneda digitală a devenit VeChain Thor.

Cu toate acestea, BMW nu este prima companie producătoare de automobile care a încheiat un parteneriat cu o firmă de blockchain. Recent, germanii de la Volkswagen au anunţat o colaborare cu compania IOTA, prin care va avea acces la baza de date masivă a companiei de blockchain.

Prezenţa din ce în ce mai evidentă a tehnologiilor IoT forţează companiile să obţină acces la baze de date vaste, iar firmele de blockchain pariază pe acest segment, bazându-se pe eficienţa tehnologiei ledger.

În urma procesului de rebranduire, VeChain a devenit VeChain Thor. O astfel de mişcare de marketing s-a dovedit eficientă pentru criptomonede precum Raiblocks, care s-a rebranduit în NANO, ceea ce a dus la o creştere masivă a preţului.

VeChain Thor a anunţat şi o colaborare cu Oxford University, care va ajuta în cadrul VeResearch la dezvoltarea tehnologică a platformei VeChain Thor.

VEN a fost lansată la 0,24 dolari şi valorează astăzi 5,5 dolari, înregistrând o creştere de 2230%. Maximul a fost atins la sfârşitul lunii ianuarie când moneda a ajuns la valoarea de 9,37 dolari. Capitalizarea totală de piaţă a VEN este de 2,7 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO