Business Internaţional

Toyota, acuzată că a cumpărat în secret maşinile cu probleme de la clienţi

Toyota, acuzată că a cumpărat în secret maşinile cu probleme de la clienţi

Autor: Adrian Voicu

29.10.2010, 13:27 24

Producătorul auto Toyota ar fi răscumpărat în secret de laclienţii americani maşinile cu defecţiuni la sistemul de viteze înîncercarea de a ascunde aceste probleme de autorităţile americaneşi de public, informează Reuters.

Răscumpărarea presupunea încheierea unor înţelegeri deconfidenţialitate prin care clienţii se obligau să nu povesteascănimănui despre problemele întâlnite la maşină şi să nu dea înjudecată compania, se arată într-o plângere adresată de procuroriunui tribunal american.

Plângerea menţionează documente interne ale companiei în caretehnicienii şi managerii de service prezentau probleme legate deviteză asemănătoare celor declarate de clienţi.

De asemenea, este prezentată şi confirmarea de către companie aascunderii acestor probleme faţă de autorităţile americane.

Dosarul anchetei, de peste 700 de pagini plus alte sute în caresunt prezentate cazuri de maşini cu probleme legate de pedala deacceleraţie, a fost înaintat miercuri Curţii districtuale din SantaAna, California.

Joi, Toyota a recunoscut într-o declaraţie de presă că arăscumpărat autovehicule de la clienţii care s-au plâns deaccelerarare neintenţionată a maşinilor, dar că această politică afost aplicată doar în vederea unor "analize mai amănunţite" amaşinilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO