Business Internaţional

Traficul feroviar în nordul Germaniei, blocat de un sabotaj

Traficul feroviar în nordul Germaniei, blocat de un sabotaj

Autor: Petru Mazilu

08.10.2022, 17:41 34

Un sabotaj a oprit timp de trei ore traficul feroviar în nordul Germaniei, anunţă autorităţile germane, citate de Reuters.

Cabluri importante pentru reţeaua feroviară au fost tăiate în mod intenţionat în două locuri, provocând sâmbătă o întrerupere de aproape trei ore a întregului trafic feroviar în nordul Germaniei. Autorităţile au anunţat sabotajul, dar nu au spus cine este vinovat.

Întreruperea a afectat serviciile feroviare prin landurile Saxonia Inferioară şi Schlewsig-Holstein, precum şi oraşele-state Bremen şi Hamburg, cu un efect în lanţ asupra călătoriilor feroviare internaţionale spre Danemarca şi Olanda.

Cozi s-au format rapid în staţiile principale, inclusiv la Berlin şi Hanovra, în timp ce pe panourile de plecare au fost afişate numeroase curse întârziate sau anulate.

Poliţia federală investighează incidentul, a declarat ministrul de Interne Nancy Faeser.

„Este clar că aceasta a fost o acţiune ţintită şi rău intenţionată", a declarat şi ministrul Transporturilor, Volker Wissing, într-o conferinţă de presă.

Întreruperea a tras un semnal de alarmă după ce NATO şi Uniunea Europeană au subliniat luna trecută necesitatea de a proteja infrastructura critică după incidentele de la gazoductele Nord Stream.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO