Business Internaţional

Prin ce a trecut celebrul bucătar Anthony Bourdain când a vizitat România: A mers cu căruţa, a mâncat mici cu muştar, dar nu a fost lăsat să filmeze zone turistice. „Voi încerca să protejez România de chinul turismului”

Prin ce a trecut celebrul bucătar Anthony Bourdain când...

Autor: Alex Ciutacu

08.06.2018, 16:27 1752

Celebrul bucătar şi realizator de emisiuni Anthony Bourdain, s-a sinucis astăzi, la vârsta de 51 de ani, potrivit New York Times.

Cu trei ani în urmă, Bourdain a fost în vizită în România, vizitând Bucureştiul şi Transilvania.

Acesta a numit Bucureştiul „un loc gri şi distant. Pare un loc care există mai mult în imaginaţie decât în realitate”. Apoi a plecat spre Transilvania.

Când a încercat să intre într-un obiectiv turistic, pentru care avea „permisiune de filmare de la agenţiile guvernamentale”, aşa cum spune chiar el în sezonul 4, episodul 8 al emisiunii sale – „Parts Unknown”.

„Când am vrut să trag câteva cadre lângă statuia lui Vlad Ţepeş, nu am fost lăsat”, spune el în emisiune.

Cei de la intrare l-au oprit şi l-au pus să aştepte. „Am o audienţă de 120 de milioane de persoane la nivel global. Dar, ok, voi încerca să protejez România de chinul turismului”, a spus ironic Bourdain.

 Peste câteva minute, un angajat de la pază i-a spus acestuia că poate filma, dar trebuie să plătească 10 euro pe metru pătrat.

„Este o glumă”, a spus Bourdain, care a hotărât să plece de acolo.

Mai târziu acesta a mâncat carne de porc şi mici cu muştar, potrivit episodului din emisiune, considerând că acea carne „nu a fost nasoală”.

 

Pentru decenii întregi, Anthony Bourdain a fost un simbol al restaurantelor de fripturi, servind fripturi şi delicatese întregului Manhattan şi oferind conţinut video de traveling şi culinar pentru întreaga lume.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO