Business Internaţional

Turcia retrage efective militare suplimentare din nordul Irakului, la insistenţele Statelor Unite

Turcia retrage efective militare suplimentare din nordul...

Autor: Mihai Draghici

20.12.2015, 18:18 335

"Recunoscând preocupările Irakului şi în conformitate cu îndeplinirea sarcinilor de combatere a reţelei teroriste Stat Islamic, Turcia continuă retragerea efectivelor militare din provicia Niniveh", a transmis Ministerul turc de Externe.

Armata turcă a retras luni un detaşament trimis în zona Bashiqa, situată în apropiere de Mosul, oraş aflat sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic.

Retragerea în continuare a efectivelor este rezultatul presiunilor exercitate de preşedintele SUA, Barack Obama, care a îndemnat Turcia să atenueze tensiunile cu Irakul.

Turcia a trimis pe 4 decembrie 150 de militari, tancuri şi sisteme de artilerie în nordul Irakului, în cadrul misiunii de antrenare a miliţiilor tribale care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI) în apropiere de oraşul Mosul. Bagdadul a cerut retragerea imediată a trupelor turce din nordul Irakului, denunţând o "incursiune" şi o încălcare a suveranităţii sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO