Business Internaţional

Turcia trimite forţe militare în Irak, într-o operaţiune "pe termen scurt" împotriva PKK

Turcia trimite forţe militare în Irak, într-o...

Autor: Raluca Manga

08.09.2015, 20:01 493

Trupele au traversat graniţa ca parte a unei operaţiuni de urmărire a rebelilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care au fost implicaţi într-un atac cu bombă ce a ucis 16 militari duminică, a spus oficialul guvernamental.

"Aceasta este o măsură pe termen scurt menită să prevină evadarea teroriştilor", a declarat oficialul, sub protecţia anonimatului. Acesta nu a spus câţi militari au ajuns în Irak, sau cât timp va dura operaţiunea.

Armata Turciei a condus numeroase atacuri aeriene şi incursiuni terestre în teritoriul irakian, în acţiunile de urmărire a PKK în ultimele decenii, însă invazia de marţi a fost prima după anul 2011 şi vine într-un context de intensificare a violenţelor între PKK şi forţele de securitate.

Agenţia de ştiri Dogan, citând surse militare, a transmis că două batalioane ale forţelor speciale ale Turciei au traversat graniţa.

Între timp, o bombă plasată pe marginea drumului a ucis 14 poliţişti în estul Turciei, iar avioane turce de război au bombardat ţinte PKK în nordul Irakului, la două zile după atacul de duminică al mişcării rebele, în sud-estul Turciei, în care au fost ucişi 16 militari turci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO