Business Internaţional

Turismul spaniol depasesete efectul atentatelor

05.05.2004, 00:00 13



Industria turismului din Spania a inceput sa se redreseze dupa atacurile cu bomba din Madrid din luna martie, atacuri ce s-au soldat cu 191 de morti, relateaza BBC News.



Conform unui studiu lansat cu ocazia Global Travel and Tourism Council Summit din Quatar, rezultatele inregistrate de sectorul de turism indica un proces de redresare in plina desfasurare.



Dupa dezastrul din 11 martie, Spania s-a aflat intr-o situatie similara cu cea a multor tari ce au suferit atacuri similare.



"Efectele s-au facut simtite in mod exclusiv in orasul Madrid," se spune in raport.



In cadrul studiului efectat de Exceltur, un grup de lobby alcatuit din 29 din principalele grupuri si companii de turism ale Spaniei, cresterea sectorului de turism este plasata intre 3 si 4% pe primul trimestru al acestui an.



Cifrele sunt incurajatoare mai ales in regiunile turistice de pe coasta mediteraneana si a Insulelor Canare, unde efectul atacurilor s-a facut simtit asupra vanzarilor a numai o treime din companii. Pentru aproape jumatate din companii, impactul a fost mai mic de 5%, iar activitatea a revenit la norma pana pe data de 8 aprilie, conform raportului.



In Madrid, 82% din operatorii turistici au suferit pierderi legate de vanzari ca urmare a atacurilor, iar 61% din operatorii hotelieri din acest oras nu inregistrasera o redresare a vanzarilor cu trei saptamani mai tarziu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO