Business Internaţional

Twitter a devenit a doua mare senzaţie a Internetului pe Wall Street, după evoluţia de joi

Twitter a devenit a doua mare senzaţie a Internetului pe...

Autor: Anca Dumitrescu

08.11.2013, 10:38 519

Twitter a debutat joi la bursa de la New York cu o cotaţie a titlurilor de 45,1 dolari pe unitate, cu 73% peste preţul ofertei publice, de 26 de dolari pe unitate.

Operatorul reţelei de socializare cu sediul în San Francisco a oferit la vânzare 70 de milioane de acţiuni, acesta fiind cel mai important debut bursier al unei companii de Internet după cel al Facebook, din mai 2012.

Acţiunile Facebook au încheiat prima şedinţă de tranzacţionare în creştere cu 23%. Titlurile au început ulterior să scadă sub preţul de 38 de dolari pe unitate, din oferta publică, şi s-au menţinut astfel până în vară, când rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea, prezentate la sfârşitul lunii iulie, au arătat o creştere puternică a veniturilor din publicitatea mobilă. Perspectivele bune ale companiei pe acest segment au urcat cotaţia acţiunilor Facebook peste nivelul de 50 de dolari pe unitate.

Analiştii anticipează că Twitter ar putea avea perspective chiar mai bune pe piaţa publicităţii mobile, având în vedere caracterul real-time al reţelei pe care o operează, populară în rândul unor celebrităţi, de la Papa Francisc şi până la Justin Bieber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO