Business Internaţional

Uber este acţionată în justiţie de compania de maşini autonome deţinută de Google

Uber este acţionată în justiţie de compania de...

Autor: Anca Olteanu

24.02.2017, 15:12 66

Compania Waymo, înfiinţată de Alphabet, proprietarul Google, va acţiona în instanţă Otto, unitatea de maşini autonome cumpărată de Uber anul trecut cu 700 de milioane de dolari.

Motivul este fostul manager al companiei Waymo, Anthony Levandowski, care şi-ar fi însuşit informaţii când a plecat să cofondezecompania care, ulterior, a devenit Otto.

Levandowski ar fi descărcat 14.000 de fişiere strict confidenţiale, aflate în proprietatea companiei cât timp a fost angajat al Google.

Mai mult, fostul manager ar fi furat din tehnologia LiDAR, un sistem radar pe bază de laser care ajută maşinile autonome să sesizeze ce este în jurul lor.

Reprezentanţii companiei Waymo susţin că acţiunile au fost parte a unui plan de a fura secrete comerciale şi proprietăţi intelectuale ale Waymo.

Alphabet a creat Waymo pentru a aduce pe piaţă tehnologia maşinilor fără şofer, pe care Google o dezvoltă de mai mulţi ani.

Uber susţine că a luat în serios acuzaţiile şi va analiza problema.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO