Business Internaţional

Uber şi-a pierdut licenţa în Londra, dar pare mai hotărâtă ca oricând: Se pregăteşte să lanseze un serviciu de autobuze în Egipt

Uber şi-a pierdut licenţa în Londra, dar pare mai...

Autor: Alex Ciutacu

27.09.2017, 16:27 631

Uber se pregăteşte să lanseze un serviciu naţional de autobuze în Egipt, cea mai populată ţară arabă cu peste 90 de milioane de locuitori şi renumită pentru traficul de coşmar, potrivit Quartz.

Serviciul naţional de autobuze priveşte mai mult decât planul naţional, încercând să includă şi alte guvernorate. Uber operează momentan în capitală, care este al doilea cel mai populat oraş african, cu peste 21 de milioane de locuitori, la fel ca şi Alexandria şi Mansoura.

Cairo este totodată una dintre pieţele pe care Uber a înregistrat cea mai rapidă creştere, înregistrând peste 30.000 de şoferi în 2016.

Alte companii care oferă servicii de car-sharing, precum Careem, s-au extins semnificativ, spre consternarea taximetriştilor locali, investind în start-up-ul SWVL care oferă autobuze moderne cu aer condiţionat, care circulă pe rute fixe. Uber speră să depăşească Careem prin capitalizarea opţiunilor de transport public din Egipt.

Luna trecută, un accident feroviar a adus moartea a 37 de persoane şi sunt şi accidente rutiere între autobuze, pe anumite rute care necesită reparaţii urgente. Egiptul este printre cele mai mortale ţări pentru navetişti, cu peste 14.500 de accidente doar în 2015.

Serviciul Uber va intra pe o piaţă cu 5.2 milioane de pasageri care fac naveta zilnic, majoritatea dintre ei fiind furioşi pentru dublarea preţului per călătorie de metrou, acesta ajungând la 2 lire egiptene (n.red: 0,45 de bani).

Preţul biletelor nu a fost încă stabilit încât discuţiile cu autorităţile continuă , potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Uber. Compania demarează o campanie de lobby asupra guvernului pentru „ reglementări progresive care vor asigura tehnologizarea spaţiului de transport”.

Oficiali din partea Uber s-au întâlnit cu preşedintele el-Sisi şi cu şeful inteligenţei din staff-ul acestuia, Mohammed Fawzi, pentru a discuta pe marginea deciziilor luate de Naţiunile Unite la şedinţa generală care a avut loc la New York.

Companiile de transport care funcţionează pe baza aplicaţiilor insistă pentru un proiect de lege care ar crea echitabilitate între taximetrişti locali nemulţumiţi de evoluţia pe piaţă al acestui tip de transport şi care, în acelaşi timp, nici să nu îndepărteze investitorii străini.

Ministrul pentru investiţii a spus că angajamentul Uber ar veni cu investiţii semnificative în Egipt, în mai puţin de trei luni.

 

  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO