Business Internaţional

UE negociază cu grupuri farmaceutice contracte pentru potenţiale vaccinuri anti-Covid-19

UE negociază cu grupuri farmaceutice contracte pentru potenţiale vaccinuri anti-Covid-19

Autor: Mediafax

20.07.2020, 00:01 180

Uniunea Europeană negociază precontracte pentru achiziţionarea unor potenţiale vaccinuri anti-Covid-19 cu grupurile farmaceutice Moderna, Sanofi şi Johnson & Johnson, precum şi cu firmele biotehnologice BioNtech şi CureVac, afirmă surse UE citate de Reuters.

Negocierile au loc după ce UE a ajuns în iunie la un acord cu grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca pentru cumpărarea a 400 de milioane de doze ale unui eventual vaccin anticoronavirus, în principiu pentru toate cele 27 de state membre UE. Informaţiile despre negocierile în curs au fost transmise de Comisia Europeană miniştrilor Sănătăţii din statele UE în cursul unei reuniuni desfăşurate săptămâna trecută la Berlin.

„Purtăm negocieri cu numeroase companii pe tema posibilelor vaccinuri anti-Covid-19“, a confirmat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, fără a menţiona numele vreunei firme. Peste 100 de potenţiale vaccinuri anticoronavirus sunt în curs de a fi dezvoltate în lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cel puţin trei sunt în etape finale ale testelor clinice - dezvoltate de companiile chineze Sinopharm şi Sinovac Biotech, precum şi de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford.

AFACERI DE LA ZERO