• Leu / EUR4.9479
  • Leu / GBP5.5370
  • Leu / USD5.1794
Business Internaţional

ULTIMĂ ORĂ: Opt morţi în atacuri cu rachete în Siria, atribuite Israelului. Au fost vizate poziţii iraniene situate la periferia capitalei Siriei

ULTIMĂ ORĂ: Opt morţi în atacuri cu rachete în Siria, atribuite Israelului. Au fost vizate poziţii iraniene situate la periferia capitalei Siriei

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

22.07.2022, 16:43 818

Cel puţin opt persoane au fost ucise în urma unor atacuri cu rachete atribuite Israelului care au vizat poziţii militare iraniene situate la periferia capitalei Siriei, Damasc, informează presa siriană, citată de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul The Jerusalem Post.

Conform organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacurile cu rachete au fost lansate în cursul nopţii de joi spre vineri din zone israeliene ale Podişului Golan.

Artileria antiaeriană siriană a fost activată şi a reuşit să doboare unele rachete. Cel puţin opt persoane au fost ucise în atacuri.

"Surse locale au raportat că numărul persoanelor ucise în atacurile israeliene asupra poziţiilor militare de la periferia Damascului se ridică la opt. Victimele sunt trei persoane care au naţionalităţi străine, doi combatanţi ai mişcării libaneze Hezbollah ucişi într-un atelier de fabricare a dronelor iraniene din zona Sayeda Zeinab şi trei militari sirieni care gestionau baterii antiaeriene în zona bazei Al-Mazzah", anunţă Organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

Bilanţul furnizat iniţial de OSDO era de şase morţi.

Surse citate de cotidianul The Jerusalem Post afirmă că au fost vizate poziţii ale Gardienilor Revoluţiei din Iran, inclusiv un depozit de armament. Victimele sunt combatanţi proiranieni şi militari sirieni.

Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente. Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Israelul efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând în principal poziţii militare iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah. Iranul şi mişcarea Hezbollah au trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta Administraţia Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Ministerul sirian al Afacerilor Externe a anunţat vineri după-amiază că trimis două sesizări Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în legătură cu atacurile israeliene, conform agenţiei de ştiri SANA.

ZF Birouri şi Rezidenţial’22
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9479
Diferență: 0,085
Ieri: 4.9437
Azi: 5.1794
Diferență: 0,8077
Ieri: 5.1379
Azi: 5.5370
Diferență: -0,2576
Ieri: 5.5513
Azi: 5.2155
Diferență: 0,3869
Ieri: 5.1954