Business Internaţional

Un accident s-a produs la o centrală nucleară din Ucraina, fără a prezenta vreo ameninţare

Un accident s-a produs la o centrală nucleară din...

Autor: Ioana Bojan

03.12.2014, 17:41 77

"Nu există nici o ameninţare. Incidentul s-a produs la cel de-al treilea reactor al centralei nucleare din Zaporijia, la sistemul electric. Nu are nici o legătură cu reactorul. Este vorba despre un scurtcircuit", a informat ministrul ucrainean al Energiei, Volodimir Demcişin.

Scurtcircuitul s-a produs vineri, provocând întreruperea electricităţii în regiunea învecinată.

"Nu există emisii (radioactive) şi nici probleme cu reactorul. Incidentul nu este în nici un fel asociat cu reactorul. Toate eforturile sunt concentrate pe repararea sistemului", a precizat Demcişin, anunţând că centrala va reveni la o funcţionare deplină vineri.

Un comunicat publicat pe site-ul centralei a indicat anterior că reactorul numărul 3 a fost deconectat de la reţea până pe 5 decembrie şi că nivelul radiaţiilor din jurul centralei este "neschimbat".

Centralele nucleare reprezintă 44 la sută din producţia energetică a Ucrainei, potrivit Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice (AIEA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO