Business Internaţional

Un antreprenor american îşi face propriul "Harvard”

Un antreprenor american îşi face propriul "Harvard”

Autor: Ştefan Stan

19.09.2013, 16:18 1525

Un antreprenor american încearcă să propună un nou sistem de studii superioare, destinat absolvenţilor supradotaţi, care deşi e creat pe modelul Harvard, oferă pentru prima promoţie cursuri gratuite, scrie Reuters.

Ben Nelson a reuşit să atragă o finanţare de 25 de milioane de dolari pentru proiectul Minerva, care va fi condus de Stephen Kosslyn, un fost profesor care a predat la universităţile Stanford şi Harvard.

Deşi multe detaliile noului plan de învăţământ nu sunt încă cunoscute, studenţii din a doua promoţie vor plăti o taxă de 10.000 de dolari pe an, costuri care se dublează dacă se ia în calcul şi cazarea şi cantina.  Suma este cu mult sub tarifele percepute de universităţile de top din Statele Unite, respectiv circa 60.000 de dolari pe an.

„Nu căutam doar studenţi străluciţi, ci şi persoane cu o gândire creativă asupra lumii”, spune fondatorul Minerva, Ben Nelson, care a condus Snapfish până în 2005, când compania a fost cumpărată de Hewlett Packard.

Prima clasă va fi formată din 15, până la 19 studenţi care vor fi recrutaţi cu ajutorul unui consilier de orientare personală şi directori de licee de top din toată lumea.

Conform planului de studii, cursanţii vor petrece primul an în San Francisco, urmând să înveţe în alte oraşe în anii următori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO