Business Internaţional

Un avion militar de transport rus s-a prăbuşit în estul Siberiei

Un avion militar de transport rus s-a prăbuşit în...

Autor: Mircea Olteanu

19.12.2016, 08:39 10183

Un avion de tipul Il-18, care decolase de la aeroportul Koltsovo de lângă Ekatrinburg s-a prăbuşit luni dimineaţa la aproximativ 28 de kilometri de satul Tiksi din republica federală Iacuţia.

Aproape 100 de militari şi două elicoptere Mil Mi08 participă la operaţiunea de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic, a mai precizat sursa citată de Tass.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, un total de 23 de persoane au fost transportate de urgenţă la unităţile medicale din Tiksi.

La bordul avionului se aflau şapte membri ai echipajului şi 32 de pasageri, inclusiv mai mulţi ofiţeri.

Trei militari se află în stare gravă, alţi 13 au suferit răni moderate, iar medicii evaluază situaţia celorlalţi ocupanţi ai avionului, a declarat pentru Tass o sursă medicală.

Echipajele de salvare au transportat la spital 32 de militari răniţi în urma părbuşirii avionului de transport, iar 16 dintre aceştia se află în stare critică, se afirmă într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

În cazurile în care starea răniţilor permite transportul pe distanţe mari, aceştia urmează să fie transportaţi la spitalele militare din Moscova şi Sankt Petersburg.

Ministerul Apărării de la Moscova a mai anunţat că o echipă de investigatori militari a fost trimisă pentru a ancheta cauzele accidentului aviatic.

Vântul puternic ar fi forţat echipajul să încerce să aterizeze forţat, a declarat Alexei Kolodeznikov, un oficial de rang înalt din cadrul guvernului regional, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO