Business Internaţional

Ungaria îşi încălzeşte sobele cu bancnote uzate

Ungaria îşi încălzeşte sobele cu bancnote uzate

Autor: Mediafax

11.02.2012, 18:04 1263

Banca Centrală din Ungaria reciclează de patru ani bancnotele uzate transformându-le în brichete pentru încălzire destinate instituţiilor sociale aflate în dificultate, gest apreciat în această perioadă marcată de temperaturi scăzute, relatează AFP.

"Este un act de caritate foarte util, un ajutor important pentru fundaţia noastră pentru că putem elimina unele cheltuieli de încălzire datorită acestor brichete", a declarat Krisztina Haraszti, directoarea fundaţiei pentru ajutorarea autiştilor din Miskolc.

Economia datorată acestor brichete ajunge în jurul valorii de 50.000-60.000 de forinţi (aproximativ 180-200 de euro) pe lună, "o sumă considerabilă în această perioadă de criză", a adăugat aceasta.

Un camion trimis de centrul logistic al Băncii Centrale (MNB) a transportat marţi aproximativ patru tone de brichete către această fundaţie, aleasă în 2012 pentru a se încălzi cu "forinţi", alături de Asociaţia pentru ajutorarea copiilor cu handicapuri din Veszto.

Începând cu luna septembrie, banca a livrat brichetele pentru încălzit o dată pe lună şi plănuieşte să continue livrările până la venirea primăverii, în martie.

Ultima livrare a fost aşteptată cu nerăbdare din cauza frigului siberian care s-a abătut asupra Ungariei de aproximativ şase zile, cauzând moartea a 16 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO