Business Internaţional

Ungaria: salariul mediu brut a crescut cu 10% in martie

20.05.2008, 21:19 27

Salariul mediu brut din Ungaria a crescut cu o rata anuala de 9,9% in luna martie, fata de valoarea revizuita de 13,1% din februarie, scrie publicatia ungara Budapest Business Journal.
Cresterea salariior din sectorul privat a inregistrat o incetinire, conform cifrelor publicate de Oficiul Central de Statistica din Ungaria.
In perioada ianuarie-martie, salariul brut a crescut cu 6,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, sub cresterea anuala de 8% din 2007. Ritmul anual de crestere a salariilor medii brute din sectorul privat a scazut pana la 9% in martie, sub valoarea revizuita de 14% a lui februarie, in vreme ce ritmul de crestere al salariilor din sectorul public a urcat de la 11,8% la 12,7%. In perioada ianuarie-martie, salariul mediu brut din sectorul privat a crescut cu 10,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce salariul din sectorul public a scazut cu 0,7%, pe fondul modificarilor modalitatii de plata a primelor anuale, care au dus la o scadere cu 14,6% a salariilor brute din acest sector in luna ianuarie.
Salariul net a crescut cu 8,7% in luna martie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Salariul real a crescut si el cu 1,8%, calcul facut cu un indice al preturilor de consum de 6,7% in luna martie. Salariul net anual din sectorul privat a crescut cu 0,8% in luna martie, fata de 12% cu o luna inainte. In sectorul public, salariul net a urcat cu 10,8% in martie, de la 10,0% in februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO