Business Internaţional

Uniunea Europeană şi Belarus nu au ajuns la un acord privind eliberarea vizelor de călătorie

Uniunea Europeană şi Belarus nu au ajuns la un acord...

Autor: Andrei Ionascu

10.05.2017, 10:16 107

Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, Kravcenko a precizat că discuţiile recente privind rezolvarea situaţiei nu au avut niciun rezultat, dar procesul de ajungere la un acord va fi reiniţiat.

"Discuţiile au rămas în desfăşurare. Consultările recente care au avut loc la Bruxelles între departamentul consular al Ministerului bielorus de Externe şi experţii Comisiei Europene au rămas fără niciun rezultat privind un acord. Dar procesul care are ca scop final ajungerea la o înţelegere a debutat", a spus diplomatul bielorus, după ce a participat la Consiliul Atlantic de la Washington.

În luna ianuarie, Belarus a eliminat vizele de călătorie pentru cetăţenii din 80 de ţări străine, inclusiv toate statele membre UE, cu condiţia să intre pe teritoriul Belarusului prin aeroportul din Minsk şi să-şi limiteze şederea în ţară la cinci zile. Măsurile au avut ca scop îmbunătăţirea relaţiilor Administraţiei de la Minsk cu Occidentul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO