Business Internaţional

Universităţile de la care provin cei mai mulţi angajaţi de la Apple, Microsoft sau Google

Universităţile de la care provin cei mai mulţi...

Autor: Luciana Georgescu

15.06.2014, 09:00 682

O analiză condusă de Wired a identificat, prin intermediul LinkedIn, principalele cinci universităţi ai căror absolvenţi ajung să lucreze în şapte corporaţii din domeniul IT, scriu bloggerii de la Business Insider.

Obiectivul analizei a fost “să verifice daca studenţi care nu au terminat Universitatea Stanford au o şansă la firmele din Silicon Valley şi dacă absolvenţii universităţilor din Ivy League se află printre preferaţi”.

Microsoft, companie deţinută de Bill Gates, este localizată în Redmond, Washington, astfel că majoritatea persoanelor recrutate provin de la facultăţi din apropiere. 5.000 sunt absolvenţi ai Universităţii din Washington, 1.000 provin din Washington State, în timp ce aproape 800 au absolvit Universitatea Western Washington, potrivit infograficului întocmit de Wired.

Apple îşi selectează angjaţii tot pe criteriul proximităţii. 900 au terminat Universitatea California, Berkely, 800 sunt absolvenţi ai Universităţii San Jose State şi 300 ai Universităţii din Texas, Austin.

În cazul corporaţiei Google, o mare parte dintre persoanele recrutate provin de la universităţile de pe Coasta de Est. 2.500 au terminat la Stanford, 2.000 la Universitatea California, Berkely, 800 la Carnegie Mellon şi 800 la Universitatea California, Los Angeles.

Rezultatele analizei sunt optimiste pentru absolvenţii universităţilor care nu fac parte din Ivy League, din moment ce pot obţine un loc de muncă în cadrul celor mai mari comapnii din domeniul IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO