Business Internaţional

Unu din patru cehi are probleme cu creditele

21.06.2007, 19:14 8

Unu din patru cetateni cehi intampina dificultati in rambursarea creditelor contractate, conform unui sondaj realizat in luna mai, citat de Prague Daily Monitor. Cu doi ani in urma, procentajul era de 16%.
Cehii se simt vulnerabili cand vine vorba de sustinerea bugetului familial. Mai mult de un ceh din doi spune ca ar fi capabil sa sustina familia din punct de vedere financiar timp de numai trei luni dupa pierderea locului de munca.
Sapte din zece cetateni cehi, in principal persoane cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, au declarat ca imprumuturile reprezinta o solutie avantajoasa care le permite sa utilizeze imediat bunurile achizitionate si sa plateasca treptat. Pana la un barbat din trei nu are probleme in a plati un imprumut cu un altul, comparativ cu o femeie din cinci.
De asemenea, exista tendinta ca femeile sa controleze bugetele familiale, spune Zdenek Jaros, director de vanzari in cadrul Cardif Pro Vita, o divizie a BNP Paribas, care a solicitat realizarea sondajului.
Cei chestionati au considerat drept justificabila contractarea unui imprumut pentru achizitionarea sau renovarea unei locuinte (88%), pentru plata taxelor de educatie si pregatire profesionala (53%), pentru sanatate (45%), electrocasnice (41%), pentru acoperirea unui alt imprumut (26%) si concedii (14%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO