Business Internaţional

UPDATE. Petrolul prinde viteză la vale: scădere de peste 8 dolari în câteva ore

UPDATE. Petrolul prinde viteză la vale: scădere de peste 8 dolari în câteva ore

Autor: Anca Dumitrescu

05.05.2011, 19:55 770

Preţul petrolului Brent a scăzut, joi, cu peste opt dolari,aproape de 112 dolari pe baril, după ce investitorii şi-au redusplasamentele pe bursele de mărfuri din cauza temerilor legate demajorarea dobânzilor şi reducerea cererii, transmite Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent cu livrare în iunie auscăzut la Londra cu 8,64 dolari, respectiv 7,1%, la un minim alşedinţei de 112,55 dolari pe baril. În patru zile, cotaţiapetrolului Brent s-a redus cu peste 9%, cel mai amplu declinprocentual din 7 mai 2010.

Petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în iunie, eratranzacţionat la New York, la ora 11:25 a.m., în scădere cu 6,23dolari, respectiv 5,7%, la 103,01 dolari pe baril. În timpulşedinţei, cotaţia a coborât la 101,08 dolari pe baril, cel mairedus nivel atins din 18 martie. Contractele futures se îndreaptăspre cel mai amplu declin zilnic după 20 aprilie 2009.

Preţul petrolului destinat pieţei americane este totuşi cu 29%mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările au fost alimentate de datele sub aşteptări dinindustria germană, de cele privind piaţa americană a muncii şi deBCE, care a indicat că nu va majora dobânda cheie înainte de iulie,a declarat John Kilduff, partner la compania Again Capital din NewYork.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO