Business Internaţional

Vanzarile Marks & Spencer continua sa scada

14.07.2005, 19:21 13

Vanzarile companiei Marks & Spencer, cel mai mare retailer de imbracaminte din Marea Britanie, au inregistrat scaderi pentru al saptelea trimestru consecutiv, relateaza BBC.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cifra de afaceri a scazut cu 5,4% in primul semestru, dupa o diminuare cu 6,3% in primele trei luni. Vanzarile la articole de imbracaminte s-au redus cu 9,3%, desi cele de alimente au crescut cu 0,7%.

Investitorii sunt nemultumiti de incercarile esuate ale presedintelui executiv, Stuart Rose, de a readuce pe profit afacerea, la numai un an dupa ce compania a refuzat oferta de achizitie inaintata de Phillip Green.

"Mediul de afaceri comercial continua sa fie foarte strans", spune presedintele Stuart Rose.

Robin Geffen, seful departamentului de investitii de la firma Neptune Investment Management, a declarat ca Rose nu a reusit sa rezolve problemele legate de aprovi-zionarea lantului de magazine, care au continuat sa micsoreze ratele de profit ale companiei.

Conform datelor prezentate de Geffen, 11 din cei 15 producatori care au aprovizionat magazinele Marks & Spencer in 1997, cand pretul unei actiuni era de 6,7 lire sterline, continua sa distribuie produse, in ciuda disponibilitatii produselor textile mai ieftine din China.

"Rose are la dispozitie sase luni sa redreseze afacerea. Actiunile ar trebui sa valoreze 4,75 lire sterline (6,9 euro), iar momentan sunt tranzactionate la 3,60 lire sterline (5,22 euro). Am fi putut avea un pret de 4 lire sterline (5,80 de euro) pe actiune inca de anul trecut", a adaugat Geffen.

Rezultatele au venit pe fondul pregatirilor pentru adunarea generala a actionarilor, care va avea loc la 12 luni dupa ce au blocat tentativa de preluare a lui Phillip Green, care oferea 4 lire sterline (5,80 euro) pentru o actiune. catalin.lupoaie@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO