Business Internaţional

Veşti bune pentru Starbucks: Compania a raportat o creştere a venitului cu 14,2% în al doilea trimestru. Consumatorii chinezi au jucat un rol central în revenirea gigantului cafelelor

Veşti bune pentru Starbucks: Compania a raportat o...

Autor: Valeriu Dănilă

03.05.2023, 15:19 55

Starbucks a raportat marţi venituri trimestriale peste aşteptările analiştilor, alimentate de vânzări internaţionale mai bune decât cele preconizate, titrează CNBC.

În China, a doua cea mai mare piaţă a companiei, Starbucks a observat o creştere a vânzărilor pentru prima dată din al treilea trimestru al anului 2021, pe măsură ce clienţii s-au reîntors în cafenele după eliminarea politicii zero Covid.

Astfel, compania a înregistrat un venit de 8,72 miliarde de dolari comparativ cu 8,4 aşteptate, reprezentând o creştere de 14,2%. Gigantul din domeniul cafelei a raportat în al doilea trimestru un venit net de 908,3 milioane de dolari, o creştere de la 674,5 milioane.

„Acest lucru este remarcabil la orice nivel, dar în special având în vedere presiunile sezoniere pe care le experimentăm în mod obişnuit”, a declarat CFO-ul Rachel Ruggeri.

„Suntem foarte încurajaţi de semnalele pe care le vedem, dar sunt încă multe incertiduni prin care trebuie să navigăm”, a conchis acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO