Business Internaţional

Visa inscrie in poarta FIFA cu sponsorizari de 125 mil. euro

29.06.2007, 17:19 26

Compania de carduri de credit Visa International va sponsoriza cu 125 de milioane de euro campionatele mondiale de fotbal din 2010 si 2014, operatorul de carduri detinand suprematia sponsorizarilor sportive.
Contractul in valoare de 125 de milioane de euro, semnat de Visa International pe o perioada de opt ani cu Federatia Internationala de Fotbal (FIFA), va contribui la "cresterea afacerii", potrivit reprezentantilor Visa, citati de BBC News.
Intelegerea dintre Visa si FIFA vine dupa ce FIFA a fost obligata sa plateasca 66 de milioane de euro celor de la MasterCard, rivalul companiei Visa, care a sponsorizat campionatul mondial de fotbal timp de 16 ani.
MasterCard a dat in judecata FIFA in luna aprilie a anului trecut, dupa ce acestia au acordat companiei Visa dreptul de sponsorizare pentru urmatoarele doua campionate mondiale de fotbal. Reprezentantii MasterCard au sustinut ca au drept de veto in ceea ce priveste viitoarele sponsorizari ale campionatului mondial, cel mai vizionat eveniment sportiv la nivel mondial.
Pierderea campionatului mondial de fotbal lasa MasterCard fara niciun fel de drept de sponsorizare pentru marile evenimente sportive, in timp ce Visa detine drepturile de sponsorizare a jocurilor olimpice pana in 2012.
Sponsorizarea Visa va fi de 125 mil. euro, cu 7,4 mil. euro mai putin decat a ofertat initial, potrivit declaratiei facute de presedintele FIFA, Joseph Blatter.
"Suntem entuziasmati sa demaram parteneriatul cu FIFA. Stim de la bun inceput cat de valoroasa poate fi proprietatea sportiva in dezvoltarea afacerii", spune John Elkins, vicepresedinte executiv la Visa International.
Compania Visa, care sponsorizeaza deja jocurile olimpice si cupa mondiala de rugby, se pregateste de fuziunea diviziilor Visa USA, Visa International si Visa Canada in Visa Incorporated, care va deveni publica pana la inceputul anului viitor.
Sponsorizarile campionatelor mondiale de fotbal sunt considerate extrem de importante de companiile rivale MasterCard si Visa.
Cei doi procesatori de plati electronice incearca sa isi consolideze prezenta in tarile in curs de dezvoltare pana in America Latina, recunoscuta pentru pasiunea exagerata pentru fotbal.

Visa vs. Mastercard

Visa va fi sponsorul campionatelor mondiale de fotbal din 2010 si 2014.
Contractul incheiat intre FIFA si Visa are o valoare de 125 mil. euro.
MasterCard, principalul concurent al Visa, a sponsorizat campionatele mondiale de fotbal din ultimii
16 ani.
Visa este sponsorul principalelor competitii sportive la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO