Business Internaţional

Vivendi a reusit sa iasa la liman

20.05.2005, 19:01 11

Grupul media Vivendi Universal, proprietarul celei mai importante companii de inregistrari din lume, a anuntat un profit de trei ori mai mare pe primul trimestru, scrie Bloomberg.

Cresterea se datoreaza serviciilor de telefonie oferite de subsidiara sa Cegetel si profitabilitatii sectoarelor de muzica si jocuri video.

Profitul net a urcat de la 166 de mil. euro obtinute in primul trimestru al anului trecut, la 502 mil. euro in aceeasi perioada a anului curent. Valoarea medie a estimarilor facute de analisti cu privire la profitul Vivendi pe primul trimestru al anului 2005 era de 420 mil. euro. Actiunile au crescut si ele de la 14 centi la 44 de centi in tot acest timp.

"Compania este avantajata de o perioada de revenire combinata cu scaderea costurilor de restructurare", spune Laurent Vallee, directorul fondului de investitii parizian Richelieu Finance. Conducerea grupului apreciaza ca Vivendi ar putea obtine anul viitor un profit chiar mai mare cu

2 mld. euro. Jean-Rene Fourtou a fost inlocuit luna trecuta din functia de presedinte al companiei de catre Jean-Bernard Levy. Fourtou a fost numit in functie in iulie 2002 pentru a salva Vivendi de un posibil faliment. El a vandut atunci active in valoare de 22 mld. euro pentru a acoperi pierderea neta a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO