Business Internaţional

Vivendi vinde Veolia pentru a-si reduce datoriile

10.12.2004, 00:00 16



Vivendi Universal a vandut 15% din compania Veolia Environment, relateaza Financial Times. Tranzactia, care va reduce partea Vivendi de la 20,3% la 5,3%, a fost bine primita de investitori.



Actiunile Veolia au urcat la inceputul sedintei de tranzactionare cu 4% pana la 24,84 euro, atingand aproape recordul de acum doi ani. Analistii cred ca Veolia va fi acum mult mai vulnerabila in fata unei preluari, fiind privata de un mare actionar.



Grupul de media si marketing a declarat ca grupul va reduce datoria la 4 miliarde, de la 35 de miliarde cat era in 2002. Aceasta este cea mai recenta lovitura a lui Jean-Rene Fourtou, presedintele si directorul executiv al Vivendi, cel care a lansat planul de revigorare dupa criza financiara. Valorea pachetul de actiuni vandut de Vivendi este estimat la 1,48 miliarde euro. Vanzarea va fi derulata la bursa, prin intermediul Deutsche Bank, Societe Generale si Lazard-Ixis. Vivendi a declarat ca va vinde si participatiile sale din celelalte companii (2% din Veolia si 3% din SocGen).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO