Business Internaţional

Vladimir Putin convoacă şefii serviciilor de securitate; SUA condamnă atacul

Vladimir Putin convoacă şefii serviciilor de...

Autor: Mihai Draghici

19.12.2016, 19:54 5764

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost informat despre asasinarea ambasadorului în Turcia, convocând o reuniune a serviciilor de securitate, în timp ce Statele Unite au condamnat atacul terorist.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a decedat la spital din cauza rănilor suferite în atacul terorist comis luni după-amiază la Ankara, anunţă surse citate de agenţiile de presă ruse.

Conform autorităţilor turce, autorul atacului armat, un terorist islamist, a fost eliminat de forţele speciale ale poliţiei turce.

Atacatorul a evocat asediul lansat de armata siriană, cu sprijinul Rusiei, asupra oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei.

"Nu uitaţi de Alep! Noi murim în Alep, voi muriţi aici", a strigat atacatorul.

"Doar moartea mă va scoate de aici. Toţi cei care au participat la actele de opresiune de la Alep vor plăti", explicat teroristul înainte de a fi împuşcat mortal de forţele speciale.

Surse citate de Interfax au declarat că atacatorul ar fi reuşit să intre la eveniment prezentând o legitimaţie de poliţie falsă. Russia Today a dezvăluit că atacatorul a fost un refugiat sirian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO