Business Internaţional

Volskwagen isi tempereaza expansiunea in China

18.10.2005, 19:27 18

Volskswagen, unul dintre cei mai mari producatori straini de automobile de pe piata chineza, a anuntat ca isi va stopa investitiile privind expansiunea in regiune, pentru a reduce costurile de productie si a contracara scaderea cotei sale de piata, relateaza Bloomberg.

Producatorul german, care este prezent pe piata locala prin doua parteneriate cu grupul FAW si cu Shangai Automotive Industry, va incerca sa isi consolideze relatia cu cei doi parteneri locali prin introducerea unui sistem de achizitii centralizate si prin folosirea mai multor componente locale.

Strategiile Volkswagen, pentru care China reprezinta cea mai importanta piata de desfacere in afara celei domestice, incearca sa dinamizeze operatiunile locale, in contextul in care in prima jumatate a anului filiala chineza a inregistrat o scadere a cotei de piata de 18%.

Oficialii companiei au anuntat ca pana in 2009 vor introduce intre 10 si 12 modele noi pe piata chineza.

"Ne aflam intr-o faza de tranzitie in care incercam sa punem bazele unei dezvoltari consistente a filialei noastre din China", a declarat Winfried Vahland, coordonatorul operatiunilor locale ale Volkswagen.

Prin intermediul parteneriatului cu Shanghai Auto, compania germana va incepe, in 2007, sa comercializeze pe piata locala modelul Skoda.

Se asteapta ca cererea chineza de automobile sa se dubleze pana in 2008, ajungand la 15 milioane de unitati, in conditiile in care anul acesta s-au inregistrat doar 6,4 milioane.

Fenomenul va genera insa si cresterea consumului de titei, in conditiile in care China este deja al doilea consumator la nivel global, dupa Statele Unite.

Impreuna cu FAW, Volkswagen produce modelele Bora, Jetta si Golf, precum si modelul de lux Audi, in orasul Changchun, din nord-estul Chinei. Parteneriatul cu Shanghai Auto include modelele Santana, Passat, Golf si Polo. liviu.alexandrescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO