Business Internaţional

Wal-Mart creste, Sam's Club se intareste

15.08.2003, 00:00 25



Castigurile lantului de magazine Wal-Mart au crescut cu aproximativ 21% in al doilea trimestru din acest an datorita rezultatelor pozitive ale Sam's Club.



Cea mai mare companie din lume dupa venituri a anuntat ca vanzarile din magazinele sale au continuat sa creasca spre sfarsitul trimestrului. Conducerea considera ca recentele reduceri de taxe din SUA vor ajuta si mai mult la mentinerea acestei cresteri. Dar, in acelasi timp, a anuntat ca estimarile pentru castigurile din acest an vor fi putin sub asteptarile celor de pe Wall Street. #leadend#



Cea mai mare surpiza a venit, spun analistii, din parte diviziei Sam's Club, care a a raportat un salt de 12,8% pentru profiturile operationale in al doilea trimestru. Cresterea survine pentru ca Sam's Club a redus preturile la sute de produse intr-un razboi cu leaderul din acest sector, Costco Wholesale Corp.



Oficialii Costco au avertizat saptamana trecuta ca profiturile trimestriale nu vor fi conform asteptarilor, in parte din cauza presiunii preturilor exercitate de Sam's.



Wal-Mart a reusit sa-si metina profitabilitatea la Sam's Club si datorita alaturarii acestei divizii la opertiunea de reducere a preturilor efectuata de ramura de magazine cu discount Wal-Mart. Lee Scott, directorul general al Wal - Mart, a declarat ca nu se astepta la o sporire a castigurilor de la Sam's Club decat mult dupa jumatatea acestui an. "Ma bucur sa recunosc ca m-am inselat," a spus acesta.



Pretul pe actiune la Wal-Mart, care a atins 58,80 de dolari in cea de-a paisprezecea luna de crestere consecutiva, a terminat sedinta de ieri cu 73 de centi mai putin, la 58,07 dolari la bursa de valori din New York.



Wal - Mart a raportat o crestere a profitului net la 2,44 miliarde de dolari, sau 56 de centi pe actiune, pentru al doilea trimestru, care s-a terminat pe 31 iulie, de la 2,02 miliarde de dolari, sau 45 de centi pe actiune, c=t a inregistrat anul trecut.



Daca se exclude profitul obtinut din recenta v=nzare a unitatii de distributiei alimentare McLane, c=stigurile s-au incadrat in media estimarilor efectuate de analistii Reuters Research.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO