Business Internaţional

Wal-Mart ramane cea mai mare companie din Statele Unite dupa vanzari

23.03.2004, 00:00 14



Grupul american de retail Wal-Mart, care a obtinut anul trecut vanzari nete de 256,33 miliarde de dolari, s-a plasat pentru al treilea an consecutiv pe primul loc in topul Fortune 500, care enumara cele mai mari corporatii din Statele Unite dupa cifra de afaceri.



Compania petroliera Exxon Mobil a urcat de pe locul trei pe locul doi, in timp ce producatorul auto General Motors a pierdut pozitia secunda pentru locul trei.



"Cele mai mari companii din Statele Unite au obtinut vanzari record, anuland rezultatele dezastruoase din ultimii doi ani", scrie revista Fortune in articolul care a insotit aceasta editie, "The Year of the Comeback" ("Anul relansarii").



Companiile care fac parte din clasamentul Fortune 500 au obtinut, anul trecut, venituri cumulate de 7.500 de miliarde de dolari si profituri de 445,6 miliarde de dolari.



Performantele financiare au fost stimulate de nivelul scazut al ratelor dobanzilor, situate la cel mai mic nivel din ultimele patru decenii, masurile de reducere a taxelor si impozitelor aplicate de administratia Bush, precum si cresterea cheltuielilor consumatorilor.



Publicatia americana a remarcat ca imbunatatirea profiturilor. Din cele 39 de industrii monitorizate, 34 au raportat rezultate in crestere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO