Business Internaţional

Wall Street abia se menţine pe plus. Indicele "fricii" creşte

 Wall Street abia se menţine pe plus. Indicele "fricii" creşte

Autor: Radu Racu

21.10.2011, 09:49 283

Indicii bursieri americani au închis ziua cu creşteri modeste, după ce au pendulat între câştig şi pierdere pe parcursul şedinţei, pe fondul incertitudinilor generate de criza datoriilor din zona Euro şi a soluţiilor care ar putea sau nu să apară în urma summitului UE de duminică, scrie Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în urcare cu 0,32%, Standard&Poor's s-a apreciat cu 0,46%, în timp ce piaţa Nasdaq a urcat cu 0,21%.

Germania şi Franţa au anunţat ieri că summitul UE de la sfârşitul săptămânii se va prelungi cu o a doua întâlnire, câteva soluţii urmând a fi prezentate până miercurea viitoare. Anunţul a ridicat piaţa aflată în uşoară scădere până atunci, însă investitorii aşteaptă semnale mai puternice din partea liderilor UE.

Volatilitatea din piaţă rămâne ridicată, indicele CBOE, supranumit şi "indicatorul fricii", urcând cu 1%, la 35 de puncte. În ziua precedentă, acelaşi indicator se majorase cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO